OyunHaberleri.tv

Apex Legends Karakter Rehberi

06.02.2019
225
Apex Legends Karakter Rehberi

Son yıllarda oldukça popüler olan Battle Royal tipi oyunlara yeni birisi daha eklendi. Apex LegendsElectronic Arts” firmasının piyasaya sürdüğü oynaması ücretsiz karakter bazlı Battle Royale oyunu ve şu anda oldukça popüler durumda. Oyun çıkış tarihinden 8 saat sonra 1 milyon oyuncu sayısına ulaştı ve şuanda ortalama 8.5 milyon oyuncu sayısına sahip. Diğer Battle Royale oyunlarından farklı olarak karakter bazlı oynanışa sahip olması oyuncuların ilgisini çeken etkenlerden biri. Sadece 3 kişilik oynanış modu olması bazı oyuncular tarafından sevilse de, bazı oyuncular oyunu denemek için hala Solo veya Duo modu gelmesini bekliyor.
Oluşturduğumuz rehberde hem karakterlerin özellikleri hemde karakterler hakkındaki düşüncelerimizi bulabilirsiniz.

Karakterler ve Özellikleri

Apex Legends Banglore Karakteri
  • Banglore

Rol: Hasar Verici

Pasif beceri: Double Time
Bu beceri hasar almanız durumunda kısa bir süreliğine karakterinizin hızlı koşmasını sağlıyor.

Aktif beceri: Smoke Launcher
Fırlatılan alana sis duvarı oluşturur.

Ultimate Becerisi: Rolling Thunder
Kullanıldığında küçük bir alanda topçu saldırısı yapmaya olanak sağlar.

Banglore oyun içerisinde en fazla kullanılan, hasar verici sınıflardan biri. Q yeteneği ile hem düşmanları şaşırtma olanağı hemde zor durumlarda kaçma şansına sahipsiniz. Pasif yeteneği hem düşmanı kovalamak hemde kaçmak için kullanılabilen bir yetenek. Ultimate yeteneği ise oldukça etkili fakat kullanıldıktan bir süre sonra hasar vermeye başladığını unutmamakta fayda var.

Apex Legends Wraith Karakteri
  • Wraith

Rol: Suikastçi

Pasif beceri: Voices From The Void
Tehlike yaklaştığı zaman sesler duymaya başlıyorsunuz.

Aktif beceri: Into the Void
Kullanıldığında Void dünyasına gidip tüm hasarlardan kurtulma şansına sahip oluyorsunuz.

Ultimate beceri: 2 ayrı noktayı oluşturduğunuz bir geçit ile birbirine bağlayın. Bu efekt 60 saniye sürer.

Ultimate becerisi ile takımınızı güvenli bir noktaya yada savaşın tam ortasına götürebilen Wraith hem saldırı hemde savunmaya yönelik bir oyun tarzına sahip. Q yeteneği sizi zor durumlardan kurtarırken düşmana görünmeden yaklaşmanıza da olanak sağlar.

Apex Legends Pathfinder Karakteri
  • Pathfinder

Rol: Destek / İzci

Pasif beceri: Insider Knowledge
Harita üzerindeki işaret fenerlerini kullanarak bir sonraki alanın nereye kapanacağını gösterir.

Aktif beceri: Grappling Hook
Hedeflenen alana kancasını atarak kendini o alana doğru çeker.

Ultimate beceri: Zipline Gune
Kullanıldığında bulunduğunuz noktadan, seçilen noktaya halat kurar ve tüm takım bu halatı kullanabilir.

Pathfinder şüphesiz ki Apex Legends oyuncuları tarafından en çok sevilen karakter. Hem takımınızı doğru alana doğru yönlendirebilir hemde istediğiniz noktaya uzakta olmanız durumunda Ultimate becerisi ise sizi o alana yaklaştırabilir. Ayrıca Q yeteneği ile düşmanlardan kaçabilir yada onlara yaklaşabilirsiniz.

Apex Legends Lifeline Karakteri
  • Lifeline

Rol: Destek

Pasif beceri: Combat Medic
Takım arkad
aşınızı yerden daha hızlı kaldırır ayrıca kaldırma animasyonu sırasında koruyucu bir kalkan oluşturur. Ek olarak tüm iyileştirme eşyalarını %25 daha hızlı kullanır.

Aktif beceri: D.O.C Heal Drone
Kullanıldığında yakınındaki takım arkadaşlarını iyileştiren bir drone bırakır.

Ultimate beceri: Care Package
Seçtiğiniz bir alana yüksek kaliteli savunma eşyaları getiren bir yük çağırır.

Oyuna alışma sürecinde olan kişilerin tercih etmesi gereken karakterlerden biri olan Lifeline, hem takım arkadaşlarını kurtarırken hemde savunma eşyalarınızı yükseltmenize yardımcı olan bir karakter. Ultimate becerisi her zaman yüksek kaliteli eşyalar getirmese de oldukça yararlı olan pasif ve aktif yeteneği bu dezavantajı geride bıraktıran özelliklerinden biri.

Apex Legends Gibraltar Karakteri
  • Gibraltar

Rol: Tank

Pasif beceri: Gun Shield
Silahla nişan almanız durumunda gelen hasarı engelleyen bir kalkan oluşturur.

Aktif beceri: Dome of Protection
15 saniye boyunca hasarı engelleyen bir kalkan küresi oluşturur.

Ultimate beceri: Defensive Bombardment
Sis ile işaretlediğiniz alana havan topu saldırısı gönderir.

Gibraltarın rolü her ne kadar tank olarak geçse de bu rolün hakkını tam olarak veriyor diyemeyiz. Fakat aktif yeteneği sayesinde hem takımın hasar almasını engelleyebilir hemde oluşturduğu kalkan sayesinde size karşı atak başlatma şansı verebilir. Pasif yeteneği ile gelen hasarı birazda olsa azaltması sebebi ile tank sınıfına giren Gibraltar’ın diğer karakterlere göre oldukça yavaş hareket ettiğini unutmamakta fayda var.

Apex Legends Bloodhound Karakteri
  • Bloodhound

Rol: İzci

Pasif beceri: Tracker
Düşmanların bıraktığı izleri takip ederek onları bulabilir.

Aktif beceri: Eye of the Allfather
Çok kısa süreliğine küçük bir alandaki düşmanları ortaya çıkarır.

Ultimate beceri: Best of the Hunt
Uzaktaki düşmanları görmenizi ve hızlı hareket etmenizi sağlar.

Bloodhound takımı ile iyi iletişim halinde olması gereken karakterlerden biri. Düşmanların bıraktığı izleri takip ederek beklenmedik sürprizler yaparak takımınıza fayda sağlayabilir yada ultimate beceriniz ile düşmanları tek tek avlayabilirsiniz. Oynaması kolay ama uzmanlaşması zor bir karakter olan Bloodhound her grupta olması gereken bir karakter.

Apex Legends Mirage Karakteri
  • Mirage

Rol: Suikastçi / Hasar Verici

Pasif beceri: Encore!
Yere düştüğünüzde otomatik olarak sizi 5 saniye boyunca gizleyip sizin kopyanızı oluşturur.

Aktif beceri: Pysche Out
Seçtiğiniz yöne doğru düşmanı şaşırtan bir kopyanızı gönderir.

Ultimate beceri: Vanishing Act
Düşmanı şaşırtacak bir çok kopya oluşturur ve bu sırada kendini gizleme durumuna sokar.

Mirage oyunda satın alınabilen karakterlerden biri. Oynamasını bilen kişi için karşı takıma oldukça fazladan mermi harcatabilen Mirage savaş dışında oldukça etkisiz olan bir karakter. Ultimate becerisini kullanmanız durumunda karakterin size elinizdeki silahı bıraktırıyor olması ise kötü özelliklerinden biri. Fakat doğru kullanıldığı zaman sizin ve takımınızın hayatını kurtarabilir.

Apex Legends Caustic Karakteri
  • Caustic

Rol: Hasar Verici

Pasif beceri: Nox Vision
Gaz içerisinden geçen düşmanların sizin tarafınızdan görünmesini sağlar.

Aktif beceri: Nox Gas Trap
Ateş edildiğinde yada düşmanlar tarafından tetiklenen 6 adet gaz bombası yerleştirir.

Ultimate beceri: Nox Gas Grenade
Büyük bir alanı Nox Gazı ile kaplar.

Aktif ve ultimate becerisi düşmanları şaşırtıp pasif becerisi ile onları tek tek avlamaya olanak sağlayan Caustic oyunun ikinci satın alınarak oynanabilen sınıfı. Hem takım oyunu hemde tek başınıza çok iyi işler yapabileceğiniz bir karakter.

Karakterler eklenmeye devam ettikçe rehberimiz de güncellenmeye devam edecek. Şimdilik 8 adet karaktere sahip olan Apex Legends umarız ilerleyen zamanlarda karakter eklemeye ve oyunu geliştirmeye devam eder.

Apex Legends İndirme Bağlantısı:
https://www.origin.com/irl/en-us/store/apex/apex

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. SonerB. dedi ki:

    Oyun yeni olduğu için adam gibi bir rehber yazısı bulmakta zorlanmıştım ilaç gibi geldi valla teşekkürler

    1. Yusuf Yıldız dedi ki:

      Rica ederiz. Umarız işe yarar bir kaç bilgi elde etmişsinizdir.

Oyun Haberleri | Tüm hakları saklıdır, kopyalanamaz. 2018 - 2019